Remembrance Sunday 2015

4 november 2015 -  

 

Poppy Day

8 november 2015

 

Elk jaar, op de tweede zondag in november wordt in London bij de cenotaaf Whitehall de gevallenen van de Wereldoorlog I en II en van alle oorlogen en gewapende conflicten sindsdien, herdacht.
Het Nederlandse koningspaar was dit jaar aanwezig bij de plechtigheid. Koning Willem Alexander legde een poppy wreath, een krans van kunstof klaprozen, als dankbetuiging en eerbetoon aan de Britse militairen die 70 jaar geleden een aandeel hadden in de bevrijding van Nederland.

 

Raymond Barnes Hutt Captain Royal Artillery 74 Field Regt. Gesneuveld op 17 april 1945 te Wageningen. Begraven Arnhem Oosterbeek War Cemetry

Raymond Barnes Hutt
Captain Royal Artillery
74 Field Regt.
Gesneuveld op 17 april 1945 te Wageningen.
Begraven Arnhem Oosterbeek War Cemetry

Each year in November, the United Kingdom remembers the men and women who gave their lives in the two World Wars and subsequent conflicts

Elk jaar om 11.00 uur, op de elfde dag van de elfde maand wordt de wapenstilstand, die het einde betekende van de Eerste Wereldoorlog, herdacht in België, Canada, Frankrijk, Gr.Brittannië en Zuid-Afrika.

In België is 11 november de nationale herdenking- of wapenstilstandsdag voor de slachtoffers uit Wereldoorlog I en II, en alle oorlogen in de wereld. Bij de Menenpoort in Ieper, het Brits oorlogsmonument gebouwd in 1927, waar de namen van 54.896 vermisten staan gegraveerd, is ieder jaar een herdenking. Sinds 1929 wordt bij de Poort elke avond om 8.00 uur de Last Post gespeeld. Uitgezonderd de jaren 1940-1944.

In Canada worden op 11 november alle oorlogsslachtoffers herdacht. Bij het Nationaal Oorlogsmonument (National War Memorial) met het graf van de onbekende soldaat in Ottawa, vindt de officiële herdenking plaats.

In Frankrijk wordt de officiële herdenking gehouden op 11 november, Anniversaire de ‘l Amistice, bij het graf van de onbekende soldaat en de herdenkingsvlam bij de Arc de Triomphe in Parijs.

In Zuid-Afrika worden de herdenkingen voor de gevallenen gehouden op de zondag na 11 november bij de cenotaaf in Johannesburg en bij het War Memorial in Pretoria.

 

Herdenking Londen
8 november 2015
BBC1 11.25 uur

 

Reacties zijn gesloten.